tiistai 24. lokakuuta 2017

Respassa

Viime viikko hujahti taas kiireessä ja työntouhussa. Hotellista on nyt 12/15 huonetta auki ja varsinkin loppuviikkoa kohti (sekä tietysti maanantai viikonlopun jälkeen) on hotellilla kiireistä.

Viime viikolla Aino ja Ville olivat hommanneet vastaanottotiskin alakertaan - vaikka alunperin ei ollut respaa tarkoitus alas sijoittaa, niin huomattiin kuitenkin, että asaikkaita varten olisi hyvä olla henkilökuntaa "nähtävillä". Joten olen siis tehnyt nyt koneen ääressä työt siellä. On kyllä ollut mukava myös tavata enemmän asiakkaita ja moni tuleekin kyselemään kaikenlaista, kun siinä oleskelee.

Nancy hoitaa siivoukset huoneisiin, mutta minun tehtävä on nyt aina viedä pesuaineet, kahvit, vedet, teet, sokerit, maidot, limpparit ja hedelmät huoneisiin ja tarvittaessa käydä ostamassa niitä lisää ja täydentää varastoja.

Varauksia tulee nyt myös bookingin ja kotisivujen lisäksi myös mm. Expedian kautta (hotels.com ym. kanavat toimivat sen kautta myös), joten vahvistusten lähetyksessä täytyy olla tarkkana, koska niitä ei voi vahvistaa suoraan Sirvoyn kautta vaan ne tulee tehdä erikseen Expedian omien sivujen kautta. Aino hoitaa varausten lähetyksen pääasiassa, mutta minä olen hoitanut välillä, jos Aino on pyytänyt tai hän itse ei ole paikalla. Myös facebookia ja instagramia päivitän aina, kun siihen ehtii.

Viime vikonloppuna täällä Fuengirolassa oli FugeFestit ja hotellilla oli diili Meriaturin kanssa FugeFest asiakkaiden majoittamisesta. Pari viikon mittaista varausta tulikin Suomesta ja asiakkaita pääsin minäkin palvelemaan ihan omalla äidinkielellä. Toisille asiakkaille mm. varasin auton autovuokraamosta.

Pieniä ongelmiakin ilmaantuu aina välillä, milloin ei PIN-koodi tai ilmastointi toimi tai muuta vastaavaa. Mutta kaikki on saatu selvitettyä.

Fugefest jäi itsellä tällä kertaa väliin - olemme Janin kanssa käyneet auttelemassa nuortenillassa Pacosin majakalla (olin viime keväänä harjoittelussa Turistikirkon lapsi- ja nuorisotyössä, ja Asta kysyi haluaisimmeko tulla nuorteniltoihin avuksi, sillä aikusia tarvitsee sinne myös pelailemaan, seurustelemaan ja juttelemaan nuorten kanssa- ehkä vähän vahtimaankin.) Lauantaiksi Janilla oli töitä ja itse tein päivällä kotityöt. Illalla lähdimme Cartamaan päin (Coinin kylä?) seikkailemaan autolla. Harvoin pelkään mitään, mutta nyt vähän jännitti ajella pilkkopimeää, kapeaa, melko huonokuntoista ja jyrkkää vuoristotietä seitsemänmetrisellä pakettiautolla! :D Selvittiin hengissä, mutta sovittiin, ettei tulla varsinkaan tuolla autolla enää uudestaan. Sunnuntaina meillä oli sitten skootteri alla ja kävimme Mijaksen vuoristoilla ajelemassa. Aivan huikeat maisemat! Siellä on myös paljon vaellusreittejä, ja mietittin, että pitää tulle vaelluskamppeissa toisen kerran. Kävimme samalla myös Mijaksen kylässä ja poikettiin siellä mm. kahvilla. Siellä on pieni suklaatehdas, johon pääsee myös tutustumaan, niinkuin viime kerralla kävimme. Tällä kertaa tilasimme kahvit ja ostimme suklaata - Janille vaaleaa ja minulle tummaa. :D

Tämä viikko alkoi taas hulinassa, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa enemmän!

..Loppuun vielä muutamia kuvia viikolta. Hotellissa nyt muutama uusi huone valmistunut, mutta ne ovat olleet asiakaskäytössä, joten ei ole päässyt kuvaamaan. Mutta kuva alakerran uudesta respatiskistä ja sunnuntain reissusta.
Respatiski

 Adios.

   
Seinä maalattiin mustaksi

 




 Suklaa kahvila :)


1 kommentti:

  1. Mukavaa aina kuulla kuulumisiasi. Ja osaaminen kertyy koko ajan. Monen eri tutkinnon osan sisältöjä saa tehdä kerralla. Vaan sitähän se oikea työ sitten onkin, kokonaisuuksien hallintaa!

    VastaaPoista