sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kielen ja mielen harjaantumista..

Heippa taas!

Niin taas kaksi viikkoa on vierähtänyt ja kohti joulua mennään. Ilmat ovat täälläkin alkaneet viilentyä, tosin päivällä mittari nousee yli 20 asteeseen ja aurinkoisina päivinä on jopa kuuma (osa porukkaa kulkee vielä shortseissa ja hellemekoissa, itse olen jo siirtynyt pitkähihaisiin ja aamuisin ja iltaisin kevyttoppatakkiin...).

Töissä on kiirettä pitänyt. Yleensä päivät aloitan tarkistamalla onko uusia varauksia ja jos on tulossa uudet asiakkaat huoneeseen niin pin-koodien vaihto ja tarkistus (jos ei ole voinut vaihtaa edellisenä päivänä, kuten nyt usein ei ole, sillä varauksia on ollut sen verran paljon). Huoneet täytyy muutenkin tarkistaa, että kaikki on kunnossa ja käyn ostamassa tuoreet hedelmät lähihedelmäkaupasta. Hotellihuoneet avattiin pikkuhiljaa, joten esim. kahvinkeittimiä ym. tarvikkeita ei ole kerralla hankittu joka huoneeseen niin se on aiheuttanut vähän häslinkiä, kun on joutunut etsiskelemään ja järjestelemään, että joka asiakkaalla on kaikki tarvittava. Onpa jopa pariin otteeseen paria minuuttia ennen asiakkaan saapumista huoneeseen viety viime hetken juttuja tai tehty tehty korjauksia viime tingassa! No pääasia, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja viihtyvät.

Hedelmä asetelma. 



Hotellilla on sopimus vuokrausliikkeen kanssa, josta voi vuokrata esim. polkupyöriä. Koodillamme asiakas saa -10% alennuksen. 



Myös pin-koodi systeemi on nyt aiheuttanut muutaman kerran ongelmia - ne on saatu ratkaistua, mutta periaatteessa helppokäyttöinen ja yksinkertainen systeemi ei olekaan niin helppo ja yksinkertainen!!

Boutique X eräänä iltana.. 
Olen nyt ollut respassa aina silloin, kun en ole juoksemassa ympäri hotellia järjestelemässä huoneita. :D Jos asiakkaat saapuvat silloin, kun olen tiskin takana, niin pyydän heiltä passit ja skannaan sen. Se on täällä sääntönä, että majoitusliikkeiden täytyy tietää asiakkaidensa henkilöllisyys. Olen myös veloittanut asikkaita pysäköinneistä ja huoneista sekä neuvonut, jos heillä on ollut kysyttävää. Paljon englantia on joutunut  päässyt puhumaan ja toisinaan myös espanjan kielen taitoni on laitettu koetukselle. Elekielellä ja translatorilla pääsee pitkälle (toki myös osaan perussanoja, joiden avulla asia saattaa tulla ymmärretyksi), mutta pääasiassa Aino hoitaa espanjankieliset tilanteet. Espanjan kielen taito on kyllä edellytys tai ainakin todella tärkeää täällä ja olenkin nyt kuunnellut taas netistä espanjankielen opetusvideoita. Instagramia ja facebookia päivitän aina, kun tulee hetki aikaa näprätä puhelinta. Näitä hetkiä ei kyllä montaa viikkoon mahdu!

Huomenna hotellilla aloittaa myös toinen harjoittelija, jolle pääsen opastamaan kaikki systeemit, miten hotellissa mikäkin toimii ja kuinka hommat hoidetaan. Teen myös meille työvuorolistat nyt näille muutamalle viimeiselle viikolle, jotka olen töissä.

Hauskaa sunnuntai-iltaa, itsekin koitan nyt levähtää - viime viikonloppuna olin hieman flunssassa ja koko viikko on menty melkein puolikuntoisena (kamala kiire töissä ei kauheasti ole oloa parantanut), mutta kyllä olo on jo nyt huomattavasti parempi.

Sää tänään sunnuntaina. 

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti