sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Neljäs viikko

Aika täällä on kulunut kuin siivillä tosiaan! Kuukausi harjoittelua jo takana.

Maanantaina päivä alkoi taas espanjan opikelulla kello 12. Tunnit loppuivat klo. 15, josta jäin taas suoraan majakalle, sillä olimme sopineet Astan kanssa tapaavamme klo. 16. Laitoimme paikat taas kuntoon illan kerhoa varten. Pääsiäinen lähestyy, joten illan suunnitelmana oli mm. rairuohon kasvatusta ja pääsiäistipujen ja -munien askartelua ja koristelua. Olimme tehneet Kirsin kanssa malliaskarteluja ennen kerhoa. Ilta alkoi taas yhteisellä etkellä, josta osa lapsista siirtyi suoraan askarteluihin, osa rairuohon laittoon ja loput pelailemaan. Minä olin pääosin auttelemassa askarteluissa. Lapsia oli taas paljon paikalla, muutamia uusiakin. Ilta hujahti nopeasti puuhailessa ja lopuksi taas oli tarjolla pientä iltapalaa lapsilla, ja me aikuiset siivoilimme jo paikkoja.

Gourmet eväät espanjan tunnin jälkeen

Maanantai kerhon askartelupöytä

Askartelutarvikkeet


Oma taidenäyte

Kävin myös Suomikaupassa ostamassa kaurahiutaleita, näkkileipää ja Jenkkipurkkaa


Tiistai päivän tehtävä oli osallistua ehtoolliskokoukseen turistikirkolle. Kokous alkoi kello 18, joten päivä oli vapaata, ja siinä ehti hyvin ulkoilla ja urheilla. Viikko on ollut aurinkoinen ja alkuviikko olikin tosi lämmin.

Ehtoolliskokus
Keskivikko olikin minulla tavallaan vapaapäivä. Aiemmin olimme Astan kanssa sopineet, että olisimme käyneet hankkimassa tarvikkeita keskivikkona leiriä varten, mutta tiistain jumalanpalveluksessa näin Astaa ja kysyin asiasta niin hän sanoi, etä hänellä onkin muuta menoa, joten voisin pitää vapaapäivän. Sovimme, että tapaisimme torstaina sitten vähän aiemmin. Asta myös ehdotti, että jos haluaisin käydä Miramarin ostoskeskuksessa katsomasa Primarkista (halpavaateketju) olisiko siellä valkoisia t-paitoja, joita tulisimme tarvitsemaan leirille. Keskiviikko menikin sitten kauppoja kierrellessä (joita on täällä paljon!). Kävin myös Primarkissa, josta löytyi t-paitoja 2,50€ hintaan.
Miramar ostoskeskus

Torstaina menin majakalle kolmeksi. Laitoimme Astan kanssa paikat kuntoon. Tänään olisi myös rairuohon laittamista, pelejä sekä kahvia ja syömistä niin vanhemmille kuin lapsille. Ilta alkoi taas yhteislauluilla ja Astan puheella, jonka jälkeen minä ja Kirsi menimme auttelemaan lapsia rairuohon istutuksessa. Seurakunta auttaa vähempiosaisia, tällä hetkellä eritysesti erästä romaniperhettä, ja nyt oli tullut koululta lahjoituksena suuri määrä vaatteita ym. tavaraa. Asta pyysikin, että jos kävisimme läpi vaatteet illan päätteeksi, jos sieltä löytyisi sopivia vaatteita romaniperheen nuorelle äidille sekä hänen pojalleen. Asta aloitti urakan sillä välin, kun Kirsi ja minä laitoimme paikkoja kunttoon ja siivosimme, ja lopuksi minäkin kävin vielä pari kassillista läpi. Loput vaatteet ja tavarat Asta vei Manokselle, josta ne taas lajitellaan sekä myyntiin että lahjoituksiin. Hienoa, kun on ihmisä, jotka haluavat auttaa. Täälläkin on paljon ihmisiä, joilla asiat eivät ole kovin hyvin; on köyhyyttä, kodittomuutta jne. Päivittäin näkee katujen varsilla ihmisiä kerjäämässä sekä penkomassa roskiksia..
Aamu

Rairuoho tarvikkeet
Pääsiäiskertomus rekvisittaa
Lasten leikkialuetta
Pienten pelejä
Perjantaina oli taas espanjan tunnit klo. 12-15. Olimme sopineet Astan kanssa, että alamme valmistelemaan nuorteniltaa klo. 18, joten siinä välissä oli hyvin aikaa käydä asioilla sekä kotona syömässä. Olen kulkenut nyt pyörällä töihin, siinä säästää kuitenkin aika paljon aikaa (majakalle pyöräilee tästä n. 20 min riippuen ruuhkasta. Pyöräily täälä on kyllä hieman hankalampaa kuni Suomessa, sillä pyöräteitä ei varsinaisesti ole kuin osittain, ja välillä saattaa joutua pyöräilemään autojenkin seassa. Autoiljat ottavat jalankulkijat huomioon täällä erittäin hyvin, pyöräilijätkin melko hyvin, mutta jalankulkijat eivät pidä pyöräilijöistä jalkakäytävillä, se on käynyt selväksi. 😁). Menimme siis kuudeksi takaisin majakalle. Laitoimme paikat kuntoon (biljardi- ja pingispöydän kokoaminen, pöytien ja tuolien siirtely, pelit pöydille jne.). Jokaista kerhoiltaa varten on erilaiset järjestelyt, joten siinä aina menee oma aikansa, kun paikat laittaa kuntoon. Nuoria oli tällä kertaa ennätysmäärä, olisikohan ollut ainakin 26 nuorta. Tähän päälle vielä seitsemä aikuista, niin aikamoinen hulina oli illalla. Keittiön puolella oli nyt eräs Sanna auttelemassa, joten meidän muiden tehtävä oli pääsosin vain olla nuorten kanssa ja vähän pitää ehkä silmällä. Alkuillasta pelailtiin, klo. 20 Asta piti taas yhteisin iltahartauksen, jonka jälkeen oli iltapalaa. Tällä kertaa nuoret tekivät hotdogeja, ja tarjolla oli myös sipsejä, hedelmäsalaattia, omenapiirakkaa jne. Olen joka kerran tutustunut nuoriin yhä enemmän ja nyt parin kanssa juttelin pidempääkin, ja aikamoisia tarinoita ja lähtökohtia heilläkin on taustalla.. 👀 Tuntui jo haikealta, että nyt oli viimeinen nuortenilta ja ensi ja viimeisen kerran näksin (osan) nuorista sitten leirillä. Toivon heille kaikkea hyvää elämään.. 💓 Loppuillasta nuorille järjestettiin vielä pääsiäisen kunnaiksi suklaamunien piilotus. Loppuilta meni vielä jutellessa ja puoli kymmen aikoihin aloimme siivoilemaan paikkoja. Noin klo. 22 olimme valmiita.
Espanjan tunti

Viikonloppu oli minulla nyt siis täysin vapaa.

Lauantaina kävimme Janin kanssa mm. Miramarissa katomassa uutta terassia, joka sinne avattiin.  Kierelimme myös hieman kauppoja, kävelimme ulkona jne.

Sunnuntai oli leppoisa päivä, en laittanut herätystä soimaan (+edellinen ilta oli mennyt myöhään valvoesssa), joten tuli nukuttakin myöhempään. Soitin myös Suomeen whatsup videopuhelun siskolleni, joka oli perheensä kanssa mummini ja ukkini luona käymässä. Oli hauska nähdä heitä kaikkia pitkästä aikaa. Loppupäiväkin meni ihan rennosti, sunnuntaina täällä kaupat ovat kiinni ja kaduilla on hiljaista, Rannat olivat (kuulemma) täynnä, varmaan turisteja, jotka ovat tulleet tänne pääsiäisen viettoon. Ilma oli tänään hieman viileämpi, vaikka aurinko paistoikin lähes pilvettömältä taivaalta. Ensi viikoksi on kuitenkin luvattu lämmintä (perjantaiksi jopa 28 astetta!), joten sitä odotellessa.😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti