sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Toinen viikko

2. Maanantai taas taputeltu  kirjaimellisesti, sillä tänään oli ohjelmassa mm. Sormiväreillä taiteilua. Ohjaajani Asta ilmoitti aamulla, että on tänään poissa, koska on vielä kipeä. Toinen ongelma täällä Espanjassa (bussiaikataulujen lisäksi) on liittymät. Oli kyse sitten kännykkä, netti tai mistä tahansa liittymästä kyse, aina tuntuu olevan ongelmia. Hain itse viikko sitten puhelimeeni espanjalaisen liittymän. Prepaid, johon latasin 14,90€ edestä saldoa, minkä lisäksi tuli vielä 10€ aloitusmaksu.. No olen laittanut n. Kaksi tekstiviestiä espanjan sisällä, kaksi yritystä Suomeen, jotka eivät koskaan menneet perille, kaksi soittoyritystä Espanjassa, jotka eivät myöskään toimineet sekä muutaman whatsup viestin. Ja nyt puhelimeni ilmoitti, että saldo täynnä.
No kuitenkin, lähdin liikkeelle puoli 11 aikoihin, sillä klo. 12 alkoi espanjan tunnit. Olin perillä hyvissä ajoin, ennen vartin yli 11, joten minulla oli aikaa tehdä omia juttujani majakalla. Espanjan tunnit loppuivat klo. 15, jonka jälkeen jäin tekemään luonnosta sormiväreillä malliksi lapsille iltaa varten. Puhuin Astan kanssa puhelimessa, hänenkään kaikki viestit eivät olleet tulleet perille, joten hän antoi ohjeet puhelimitse. Illalla paikalla minun lisäkseni olisi työkokeilija Kirsi sekä yksi vapaaehtoinen äiti, joka pitäisi alku yhteisen hetken ja minun tehtäväni oli vetää askarteluhetki. Aloittelin valmistelut iltaa varten ja Kirsi tuli klo. 17 aikoihin, jolloin laitoimme loput paikat kuntoon sekä teimme iltapalan lapsille valmiiksi. Ilta alkoi taas klo. 18, nyt lapsia oli paikalla 7. Ilta loppui n. 19.15, jonka jälkeen laitoimme paikat kuntoon ja ehdin juuri bussiin! Päivä oli mukava, vaikka en itsekään täysissä voimissani ollut, sillä eilen illalla alkoi olo olla vähän sairas ja tänään oli selvästi myös kuumetta. Buranan voimalla taitaa mennä huominenkin päivä, tapaan Astan klo. 9.30, joten aikainen aamu luvassa. Suunnittelemme ainakin hieman ensi sunnuntain jumalanpalvelusta, ehkä jotain näytelmää luvassa yms.  Mutta siitä tarkemmin myöhemmin.


Tiistai ja keskiviikko menivät vapaalla. Ohjaajani Asta oli edelleen sairaana ja itsekin oli jo tuntenut flunssan oireita sunnuntai-illasta lähtien. Asta sitten ehdotti, jos hän pitäisi vielä tiistain vapaata, ja tekisin päivän etätöinä, eli etsisin netistä pelejä, leikkejä ym. toimintaa huhtikuun lopussa pidettävää leiriä varten. Minulle se sopi hyvin, sillä maanantaina oli jo kuumeinen olo ja tiistaina olo oli erittäin huono. Asta laittoikin, että jos olen kipeä niin pitäisin saikkua ja keskiviikon sovimme, että siirrämme tapaamisen perjantaille. Joten tiistain ja keskiviikon lepäilin, kirjoitin blogia ja etsin netistä ohjelmaa nuorten leirille.

Torstaina ohjaajani Asta oli menossa tyttärensä kanssa koulun retkelle, joten sovimme, että menen työkokeilija Kirsin kanssa Manos Abiertakselle katsomaan toimintaa siellä. Manos Abiertas on lähetysasema, jossa tehdään monenlaista evankelioivaa toimintaa ja koulutetaan uusia lähtijöitä lähetystyöhön. Tapasimme puoli 10 aikaan majakalla, josta menimme Manokselle yhdessä. Ihmiset tuovat sinne vaatteita ja muuta tavaraa, jotka lajitellaan. Osa tavaroista menee myyntiin, osa lähtee Marokkoon apua tarvitseville ja huonot ja rikkinäiset tavarat ja vaatteet heitetään pois. Olimme siellä iltapäivä kahteen asti. Oli oikein mukava päivä, tapasin mukavia ihmisiä ja tuntui hyvältä tehdä työtä, josta tiesi, että on jollekin oikeasti suurta apua. Espanjalaisen bussiliikenteen epätoimivuus tuli vain tänään taas kerran selväksi, kun odotin bussia Pacosissa noin 1 tunti ja 20 min 😒. No siihen on jo tavallaan tottunut, että bussit kulkevat täällä omia aikojaan.. 😃




Perjantaina olimme sopineet tapaamisen Astan kanssa, jossa kävimme läpi tulevia päiviä ja vähän leirin suunnittelua. Sunnuntain jumalanpalvelus kirkossa olisi Astan vastuulla, ja hänellä oli näytelmä sitä varten tehtynä, jossa myös minulla olisi rooli, jos saisimme loput näyttelijät kokoon. Hän oli jo aiemmin ehdottanut haastattelua minulle, johon olin suostunut, ja nyt hän antoi kysymyspohjan, jotta voisin hieman valmistautua. Klo. 12 alkoi espanjan tunnit. Tänä perjantaina ei nuorteniltaa olisikaan, sillä lauantai oli suurimmalla osalla koulupäivä.

Lauantai oli minulla vapaapäivä. Olin ollut koko viikon enemmän tai vähemmän kipeänä, mutta nyt olo oli jo hieman parempi. Teimme hommia kotona päivän ja illaksi lähdimme bussilla Mijakseen. Todella viihtyisä pikku vuoristokylä! Ratsastimme siellä mm. aasilla ja sieltä oli erittäin kauniit näkymät Fuengirolaan.

Sunnuntaina oli jumalanpalvelus. Se alkoi klo. 13. Näytelmää ei nyt pidetty, sillä näyttelijöitä ei saatu kokoon, mutta Asta haastatteli minua lyhyesti koulusta, elämästä ja uskosta. Jännitti kovasti, sillä kirkko oli ihan täysi ja en ollut varma, mitä sanoisin, mutta ihan hyvin se loppujen meni. :D

Hienosti meni tämäkin viikko. Huomenna klo. 12 espanjantunnille ja siitä jään luultavasti suoraan majakalle, illalla on taas koululaisten kerho.

¡Adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti