perjantai 3. maaliskuuta 2017

Matkavalmisteluja

¡Hola! 

Meni hetki, kun löysin ohjeen tuohon ylösalaiseen huutomerkkiin. (Tiedoksi muillekin alt + 0161 😃 ja sitä käytetään Espanjassa aina, kun normaaliakin huutomerkkiä. Spanish thing don't ask.)

Mutta enivei nyt asiaan. Olen siis lähdössä maanantaina (kolmen yön päästä!) Espanjaan Fuengirolaan tekemään ensimmäistä työssäoppimistani. Talviloma alkoi NYT, joten vietän ensin viikon lomaa ja aloitan harjoittelun 13. päivä maanantaina. Sain juuri toppiohjaajaltani* viestin tulla klo. 15 Pacosin majakalle (heidän toimipaikkaansa), jossa tapaan toppiohjaajani ja käymme läpi tulevaa toppijaksoa. Voinkin kuulemma jäädä heti mukaan maanantaisin pidettävään koululaisten toimintakerhoon. (*toppi=työssäoppiminen/työharjoittelu)

Harjoittelu Espanjassa on (taas) yksi dream come true, sillä a) Espanja ja sen kulttuuri on aina kiehtonut minua jostain syystä b) haaveenani on päästä muuttamaan ulkomaille esim. Espanjaan - ainakin joksikin aikaa -  sillä en ole ollenkaan Suomen talvi -ihminen... ja c) no tämä on ehkä aika suuri vaikuttaja paikan valintaan, sillä kihlattuni asuu Fuengirolassa. Fuengirola onkin Suomalaiselle helppo paikka matkustaa, sillä siellä asuu paljon suomalaisia, joten kielen kanssa ei tule niin suuria ongelmia. 
Oma toppipaikkanikin on suomenkielinen. 

Matkustin Fuengirolaan ensimmäisen kerran viime syksynä syyslomalla ja ihastuin heti paikkaan totaalisesti. Oikeastaan tiesin jo aloittaessani koulun (ja itseasiassa jo monta vuotta sitten haha), että aion mennä tekemään harjoittelun Espanjaan. 
Asiaa tietysti helpotti suuresti se, että minulla oli majoitus valmiina siellä. 
Tein kotona cv:t ja ns. "cover letter" :in sekä suomen- että englanninkielellä ja lähetin niitä muutamaan paikkaan Fuengirolassa. Vastausta parista paikasta en koskaan saanut ja yhdessä hotellissa asiani ymmärrettiin täysin väärin (eli ei ymmärretty ollenkaan!). Ilmeisesti kaikki hotellivirkailijat Espanajassa eivät puhu englantia 😶.
Olimme lomani aikana vierailleet poikaystäväni kanssa turistikirkossa ja tiesin, että he järjestävät Fuengirolassa kaikenlaista toimintaa. Joten, kun mietin muita mahdollisia toppipaikkoja hotellien lisäksi tuli turistikirkko mieleni. Vastauskin sieltä tuli jo parin tunnin sisällä oman sähköpostini lähetyksen jälkeen ja he olivat alusta asti kirkolla innoissaan harjoittelijasta. 
Enää täytyi odottaa kirkon johtokunnan kokouksen päätös asiasta sekä tietysti ryhmänohjaajan ja koulun kv-vastaavan hyväksyntä asialle. 

Fuengirola lokakuussa



Ja kuten tästä on jo ilmi käynyt asiat loksahtivat kohdalleen, paperityöt on tehty ja Suomen päässä valmistelut koulunpuolelta laitettu päätökseen. Hommasin itse lentoliput ym. tarvittavat jutut. Koulu olisi näissäkin auttanut, mutta tietysti oma-alotteisuus on aina parempi. 
Koirani on myös lähdössä mukaan reissuun ja sitä varten oli omat järjestelynsä. Siitä voin kirjoittaa postauksen, jos jotakuta kiinnostaa, mitä tulee ottaa huomioon koiran kanssa matkustaessa. 
Gaby ja gabyn passi :D 

Tässä siis pohjustus tulevalle reissulleni ja uskon, että minulla tulee olemaan uskomattoman hieno kokemus Espanjassa. Pysy siis kuulolla, kirjoitan aina, kun ehdin ja laitan myös paljon kuvia matkaltani ja harjoittelustani.

Nyt viikonloppu aikaa miettiä pakkailua, Espanjassa sää alkaa olla jo lämpenemään päin, mutta ei vielä ihan helle ole sielläkään.. Pakkausoperaatio tulee olemaan melko haastava.. 😁

xoxo 😏 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti